teisipäev, aprill 28, 2009

Jee!

* Liitusin ka töötute armeega. Varakult ukse taha (ei läinud ikka kabrioletiga:), kaust igasuguseid pabereid ja dokumente täis. Tööturuamet kohe tundus selline koht, kus saab sõimata möliseda ja niisama rusikaga ribidesse, aga oli hoopis väga tsiviliseeritud kogemus. Jutule sai kiiresti ja pooli pabereid polnudki vaja. Töötajad olid vastutulekud, andsid isegi "omavahel nõu". Samas on töötu ikkagi pigem statistiline ühik konveierilindil: võetakse tunnis 30 hädalist vastu, kopeeritakse ja tembeldatakse dokumendid. Ja siis saab saata pressiteate, mitu töötut nädalaga lisandus.
Töötuid ja tööotsijaid oli muidugi igat sorti. Enamasti venelased, enamasti peegeldus nägudest nukrust ja nõutust. Paar närvilisemat keskealist oli ka, a ilma nendeta ju ei saa.

* Hankisin endale eile rattaluku, et ei peaks kogu aeg sõitma, vaid saaks ikka kuskil käia ka. Täna siis testisin, kui tegin vaktsiinireisi Paldiski maanteele. Juhuu, ratas oli alles:) Kella ja kiivrit tahaks nüüd ka veel.
Aga süstist - need ei meeldi mulle ikka üldse, kuigi valu ei tee. Süstitädi rääkis seepeale sellist põngerjatele mõeldud juttu siilist ja lõvikäpast. Pärast soovitas paar kuud mitte rasestuda, muidu läheb raha raisku:)

Kommentaare ei ole:

UA-3498800-1